VÄLKOMMEN TILL GRÄVLINGS NATURPRODUKER GRÄSÖ

24. Dec, 2019

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Med önskan om en vit och fridfull jul samt ett gott nytt år avslutar vi 2019 och ser fram emot ett nytt år och ett nytt decennium. Hoppas att ni fortsätter att följa med på vår resa. Det går att följa oss närmast från dag till dag på facebook och instagram, vi ses väl på @gravlingsnaturprodukter?

14. Dec, 2019

SISTA BESTÄLLNINGSDAG 18/12

Julen nalkas, vår sista marknad för året blir som vanligt Forsmarks Bruk 15/12 11.00-16.00. Om man vill beställa sina julklappar från oss är onsdag 18/12 sista betaldag för leverans innan julafton. När man beställer i webbutiken får man ett bekräftelsemail med betalningsuppgifter till sin angivna mailadress. Så var noga med att ange rätt mailadress. Får du inget mail? Titta först om det hamnat i skräpposten; annars är det bara att höra av sig till oss så ordnar vi det. Vi svarar så fort vi kan på telefon, mail, här på hemsidan, Facebook och Instagram.
På tal om sociala media, ni följer väl oss? @gravlingsnaturprodukter

21. Nov, 2019

KNIVSLIPNING I UPPSALA

Torsdag 21/11 13.30-16.15 kan du komma och få dina knivar/saxar slipade hos Retrolyckan på Torbjörnsgatan 1 i Uppsala. Kostnad 40:- per kniv/sax som medtages väl paketerade, exempelvis i en kartong. Välkomna!

20. Nov, 2019

JULMARKNAD I SÖDERBODA

Lördag 7/12 blir det julmarknad i Anders Mats-gården i Söderboda! Intresserade utställare kan höra av sig till Agne på 073-065 72 97
Vi har Antik & Kuriosaboden öppen och kommer det pysselsugna barn tänkte vi ha lite ullpyssel!

3. Nov, 2019

JULSÄSONGEN 2019

Nu är julsäsongen igång, tusen tack till alla som kom och handlade av oss på Gräsö Gårds julmarknad. I vårt kalendarium kan man se vilka marknader vi åker på framöver. Det kommer inte att bli lika många i år som tidigare år, vi kommer istället att satsa mer på internetförsäljning både till privatpersoner och återförsäljare. På tal om återförsäljare är vi stolta över att numera finnas representerade i Sancta Birgitta Klostermuseums butik i Vadstena. Vi kommer också att ha tisdagsöppet i Söderboda som vanligt, åtminstone fram till jul.

21. Okt, 2019

PUMPA-KARVNING OCH SÖNDAGSCAFÉ I SÖDERBODA

Tisdag 22/10 tillverkar vi pumpa-lyktor i Anders Mats-gården. Alla är välkomna, stora som små. Vi gör fina lyktor av våra pumpor, vill man skära sin egna pumpa och ta med sig den hem efteråt går det också jättebra. Butiken är öppen som vanligt 17.00-19.00.
Söndag 27/10 kommer Naturfantasten återigen att hålla café i butiken, denna gång 11.00-15.00 och vi har såklart öppet. Det blir matiga mackor, hembakt fika och kaffe. Se facebookevenemanget för mer info (länk i vårt kalendarium)

2. Okt, 2019

CAFÉKVÄLL I SÖDERBODA OCH UPPDATERAT KALENDARIUM

Åttonde oktober blir det cafékväll i Söderboda! 15.00-19.00 kommer Ellinor Nordensten från Naturfantasten att vara i Antik & Kuriosaboden och servera kaffe, mackor och hembakat. Vi kommer att vara på plats åtminstone från kl. 17.00 men vill man handla dessförinnan går det säkert att ordna. Mer info finns på facebookevenemanget, länk i vårt kalendarium. Välkomna!
Vi har också passat på att uppdatera kalendariet med senhösten och julens evenemang, hoppas att det finns något som kan passa :)

28. Sep, 2019

PRESENTKORT!

Vi fortsätter uppdateringen av hemsidan och nu går det bra att köpa presentkort av oss. Kanske ett julklappstips?
Du väljer valör på presentkortet i webbutiken, beställer i kassan, inväntar bekräftelsemail med betalningsuppgifter och betalar via swish eller bankgiro. Så fort vi kan se betalningen (och är i närheten av en dator) skickar vi ett elektroniskt presentkort i form av en pdf du kan skriva ut eller vidarebefodra.
Vill man handla för presentkortet är det bara att ange koden i meddelandefältet i kassan, så skickar vi beställningen omgående.
Vår förhoppning är att det här skall fungera ganska smidigt ändå, med tanke på att vi egentligen inte har en presentkortsfunktion inbyggd i webbutiken.

20. Sep, 2019

NY ÅTERFÖRSÄLJARE I FUNÄSDALEN!

Vi är så glada att kunna presentera en ny återförsäljare, Härjedalens Byggnadsvård i Funäsdalen! Här kan ni nu köpa tjärljus, tjärtvål och tjärsalvor, länk finns i vår återförsäljarlista.

Och till våra återförsäljare sedan tidigare; vi har jobbat på vår katalog och lagt till många nya produkter samt fler bilder. Maila oss så skickar vi som pdf!

17. Sep, 2019

NYA NÅLBUNDNA ARMBAND

Då var det dags för nästa nyhet, något som varit efterfrågat sedan länge. Vi är stolta att presentera en grövre modell av vårt populära, nålbundna armband. Dessutom får man nu också med en supertjusig (tycker vi) ask när man beställer armband från oss. Vi har också på försök gjort om i webbutiken för att det skall bli lättare att beställa just armband, så säg gärna till om det är något som krånglar/inte stämmer.

14. Sep, 2019

HÖSTNYTT!

Vi har mycket nytt på gång i höst (det vet ni som följer oss på Facebook och Instagram) och nu finns det inte bara gröna utan även vita granljus att beställa i webbutiken.
Vi återkommer inom kort med fler nyheter. Bland annat en ny återförsäljare, vår första i Härjedalen!

19. Aug, 2019

TISDAGSÖPPET I SÖDERBODA

Vi fortsätter att hålla öppet Antik & Kuriosa-boden på Anders Mats-gården. Varje tisdag 17-19. ca 15 km norr om färjefästet, färjorna går regelbundet (se Trafikverket för aktuell information.)
Förutom täljhörna och våra produkter finns även handplockade antiktiviteter från Löfvsta Auktion till salu. Det går också bra att lämna in knivar för slipning. Är du intresserad av något särskilt hantverk och vill testa på? Hör av dig i god tid innan så kanske vi kan ta med grejer och visa. Vi kan inte allt men ganska mycket.

Kalendariet börjar så smått att fyllas på inför hösten och för er som efterfrågar barnaktiviteter: Lördag 14/9 håller vi i barkbåts-täljning på Biblioteket i Öregrund på deras Familjelördag!
Tyvärr krockar detta med fina Tvärnö marknad, men ett urval av våra produkter kommer ändå att finnas där till försäljning.

28. Jul, 2019

ANTIK & KURIOSA I SÖDERBODA

Sommaren fortskrider i rasande hastighet och en lyckad konstrunda gjorde att vi blev kvar i vår lilla butik i Söderboda. Nu kör vi tisdagsöppet, 17-19 tisdag 30/7, 6/8 och 13/8. Packa kaffetermosen och kom och hälsa på oss en stund. Kolla sortimentet, tälj dig en smörkniv... Förutom våra produkter finns även antiktiviteter från Agne Andersson, Löfsta Auktion. Anders Mats-gården ligger ca 15km norrut från färjefästet och färja från Öregrund går nästan hela tiden just nu. (Trafikverket har mer information.)

28. Jul, 2019

STÄDAT PÅ HEMSIDAN

Det har nu gått hela sex år(!) sedan vi kickade igång hemsidan och mycket har hänt sedan dess. Tro det eller ej; den var mycket fulare förr! Vi har försökt hänga med så gott det går (även om det satt långt inne innan vi vågade testa webbutik) och nu var det återigen dags för storstädning. Ett tiotal flikar som mer eller mindre var dubletter till webbutiken har försvunnit. Dessutom åkte galleriet. Det kändes omodernt och eftersom det är ganska tidskrävande att uppdatera fick det flytta ut. Genom att följa oss i sociala medier (@gravlinsnaturprodukter på Facebook och Instagram) får man en oftast daglig uppdatering på vårt liv i bilder. Nu hoppas vi att vår sida blir lite mer lättnavigerad och att ni som kikar in här känner att ni hittar det ni skall och helst lite till...

1. Jul, 2019

TVÅLKRISEN ÄR AVVÄRJD!

Tack vare Gräsöbadens Camping (tacka dem gärna med ett extra besök, de är väldigt trevliga och har supergod mat!) har vi återigen tillgång till talg och kan börja producera tvålmassa igen. Till hösten kommer vi alltså ha en fungerande tvålproduktion igen. Tanken är att ta fram lite fler varianter, maila oss gärna om du har idéer. Tvålen kommer också fortsättningsvis att säljas som tvål för grävlingar och andra djur, för tydlighetens skull.

14. Jun, 2019

SOMMARKALENDARIET UPPDATERAT

Undrar ni vad vi har för oss i sommar? Följ länken till kalendariet för spännande marknader och barnaktiviteter. Våra produkter kommer att finnas till salu i tvättstugan i Hargs Bruk första veckorna i juli samt hela sommaren på Hemslöjden i Östhammar samt i Järnboden, Forsmarks Bruk.
Välkomna!

26. Maj, 2019

NYA ÅTERFÖRSÄLJARE!

Då var det dags att hälsa hela tre nya återförsäljare välkomna! Ett urval av våra produkter finns numera att köpa på Rättviks Hemslöjd, Bahrmans Bod Nytt & Nött i Sigtuna och på Carl Eldhs Ateljémuseum i Stockholm.

28. Apr, 2019

RAGGARÖNS MARKNAD 1:a MAJ!

Så var påsken över och våren (om inte sommaren...) är här. Vi har sålt påsk-ull som aldrig förr och är så glada för alla fina bilder vi fått från kunder och återförsäljare. Glädjande nog verkar det som om alla beställningar kom fram som de skulle, i tid till påsk om än någon dag senare än vad posten utlovat.
Vi välkomnar Knapplådan i Uppsala som ny återförsäljare av våra produkter och inom kort finns vi representerade i ytterligare två butiker, vi återkommer med mer info.
Nästa gång man kan träffa oss blir på Raggaröns Vårmarknad 1:a maj.
OBS! Vi har tillfälligt slut på 15ml kådsalva och har ett mycket begränsat antal burkar med 60ml. Behöver du köpa kådsalva den närmaste tiden hänvisar vi därför till våra återförsäljare.

Du följer väl oss på facebook och instagram? Om inte måste ni in och titta på vilken fantastisk påskvecka vi hade, först hos länshemslöjdskonsulenterna på Kaniken och sedan när vi tovade "ullipaner" i tropiska växthuset!

12. Apr, 2019

FÖRSENAD FÖRSÄNDELSE?

Usch. Vi har använt oss av PostNord utan bekymmer i många år, men den här veckan är det plötsligt flera försändelser ute på vift.
Vi misstänker att det kan ha med vårt nya emballage att göra (e-handelspåsar) och hoppas verkligen att det inte är många som drabbats.
Men OM du väntar på påsk-ull som inte kommit eller om du fått din beställning men med skadat emballage är det jätteviktigt att vi får reda på det så vi kan kompensera på bästa sätt. Antingen genom ersättningsvara eller pengar tillbaka.
Det är genom att få återkoppling på sånt här vi kan lära oss att bli bättre.

5. Apr, 2019

ULL, ULL, ULL

Det är två veckor kvar till påsk och vi packar ull som aldrig förr. Så roligt att det är så många som vill köpa av oss och våra återförsäljare!
Vi vill också passa på att hälsa Huseby Bruk och ROT Butik & Kök välkomna i Grävlings-familjen, se fliken "ÅTERFÖRSÄLJARE" för en fullständig lista på vilka som säljer våra produkter.

P.S Nu finns det ett begränsat lager med tvål igen...

1. Mar, 2019

PÅSK-ULL

Hela lagret är fullt av ull i vackra färger! Köp i webbutiken eller hos någon av våra återförsäljare. Nytt för i år är att våra ullpåsar (och ett urval av våra andra produkter) även finns att köpa i Presentbuktiken i Karlstad.

21. Jan, 2019

PROJEKT:VÄVSTOL

Äntligen är vi igång! Klicka på rubriken för att komma till sidan för Projekt:Vävstol och se vad det är för något spännande Janne skall syssla lite extra med i vår. Det går också bra att följa oss i sociala medier på @gravlingsnaturprodukter.
I samarbete med Länshemslöjdskonsulenterna i Uppsala.

13. Jan, 2019

2019

Ett fantastiskt 2019 önskar vi er alla!
Julledigheten resulterade i flera nya produkter som kommer upp på hemsidan så fort vi hunnit fota, vi laddar också för vårt nya projekt som dyker upp i sociala medier inom kort...

19. Dec, 2018

GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!

Tusen tack för ännu en fantastisk säsong, såg ni oss när vi var med i Uppsala Nya Tidning?! Nu tar vi lite julsemester och viss förlängd leveranstid kan förekomma. Maila gärna och fråga om det är bråttom med något. Nya året tänker vi inleda med ett spännande projekt... Ni ser mer av det här samt i våra sociala medier strax efter nyår!

10. Dec, 2018

JULMARKNAD I UPPSALA 11/12

Passa på att kvällshandla julklapparna på Festfints julmarknad på HeraHub i Uppsala (St.Olofsgatan 9B) Tisdag 11/12 17-20. Vi finns på plats med hela lagret (förutom tjärtvål, för den är slut!)
Därefter hittar ni oss på Skånelaholms slott på lördag och i Forsmarks bruk på söndag. Mer info i kalendariet.
Sista dag att beställa julklappar för leverans innan jul är 18/12.

4. Nov, 2018

JULMARKNADSKALENDARIET ÄR UPPE!

Igår startade julmarknadssäsongen i och med Julmarknaden på Gräsö Gård, och vilken start vi fick! Tusen tack till alla fantastiska kunder, det är så roligt att få träffa er.
I kalendariet hittar ni nu vilka marknader vi kommer att delta på innan jul och i vår återförsäljarlista hittar ni alla ställen där våra produkter finns till salu. Vi kommer snart att uppdatera med fler roliga samarbeten!

16. Sep, 2018

Förlängd leveranstid

Vi har tillfälligt slut på både stora kådsalvor och lädersmorning. De är under tillverkning men kommer att kunna skickas först under slutet av vecka 38-början på vecka 39. Observera den förlängda leveranstiden!

Det börjar också bli ont om tjärtvål, båda sorterna. Ny massa står på mogning men är inte klar på flera veckor än. När tjärtvålen tar slut blir det alltså ingen ny förrän till slutet av oktober.
Hoppas ni har överseende med att vi inte hinner producera i samma takt som vi säljer just nu. Vi kämpar på så gott vi kan och är jätteglada över det stora intresset för våra produkter!

22. Aug, 2018

SENSOMMAR PÅ GRÄSÖ

Följer ni oss på sociala medier?! Om inte; gör det! Vi har haft en helt otrolig sommar med företaget. Marknader, aktiviteter, nya produkter, nya möten och samarbeten. På Ullmarknaden i Österbybruk lanserade vi vår nya storsäljare; Regnbågsull i pride-färger och Janne hade också sin första salvkokningskurs. Nu till hösten blir det återigen slipkurs i Vuxenskolans regi, en kurs i att tillverka sina egna köksredskap är också inplanerad. Se SV Uppsalas hemsida för mer information.
Kalendariet är uppdaterat med höstens evenemang och vi planerar redan inför julsäsongen. Men än finns det gott om plats för nya, spännande utmaningar! Vi hörs och ses!

11. Jul, 2018

GRÄSÖ KONSTRUNDA 2018

Träffa oss hela veckan 12-17 på Anders Mats-gården i Söderboda!

20. Jun, 2018

UPPDATERAT!

Nu är vi tillbaka från en härlig vistelse på Skansen! Vi har träffat så många fina människor, fått många nya idéer och en massa ny energi. Hemsidan är uppdaterad och även en del av våra informationstexter så att de skall vara riktigt tydliga och bra.
Vi är också jätteglada att få presentera två nya återförsäljare, Lysande Sekler i Simrishamn och Nebulosa Gård i Sundsbruk. Missa inte vår lista med återförsäljare; där har ni många superbra turistmål så här i sommartider!
Kalendariet är påfyllt med sommarens aktiviteter; vi tänker ha minst lika kul i år. Missa inte Konstkuben på Rullsands Camping; vi kommer att vara med och hålla i barnaktiviteter vid fyra tillfällen.
Nästa evenemang blir 26/6 då vi är med på Färgargården i Norrköpings invigning.
Sist men inte minst kan vi också stolt meddela att vi numera är återförsäljare för både Dantraps Fällor och Tormek Slipsystem. Mer info om det under flikarna SKYDDSJAKT och SLÖA KNIVAR?

31. Maj, 2018

SKANSEN 2-6 JUNI

Välkomna till Skansen där vi håller till några dagar framöver! Ni hittar oss på Bollnästorget i en bod nära kyrkan. Där kommer vi att hantverka, dricka kaffe samt sälja ett urval av våra produkter. Kom gärna och säg hej, då blir vi glada!

2. Maj, 2018

ÄNTLIGEN!

Nu har det hänt! Janne är officiellt uppsagd från sitt gamla jobb och arbetar nu heltid med företaget! Det innebär att det finns möjlighet för honom att ta på sig lite större jobb, t.ex. grävlingssäkring av husgrunder, undanröjning och bortforsling av skrot, skräp och taggtråd. Mindre grävarbeten i ömtålig miljö med mera. Håller du till i Östhammars kommun och behöver hjälp? Slå en signal, det kostar inget att fråga!
Nästa gång man kan träffa oss ute på marknad blir på Linnés Trädgårdsfest i Uppsala 19/5. Därefter blir det Skansen 2-6/6!

tel.nr: 070-327 54 21, e-mail: gravlingsnaturprodukter@gmail.com Under fliken KÖPVILLKOR OCH FRAKT finner du mer info

Grävlings Naturprodukter Gräsö HB