foto: Karin Kronvall

Grävlings Naturprodukter Gräsö Handelsbolag är två personers gemensamma vision om tillvaratagande, hållbart leverne och återbruk. De produkter vi tillhandahåller skall till största möjliga del vara tillverkade av överblivet och återvunnet material med så lite spill som möjligt.

Företaget är momsregistrerat, registrerat hos kemikalieinspektionen och godkänt för F-skatt, alla priser är inklusive moms.

foto: Karin Kronvall

Janne är född och uppvuxen på Gräsö i Norduppland. Han har alltid varit mycket ute i skogen och på havet och han har en gedigen kunskap om och erfarenhet av jakt, djur och natur. Det är Janne som tillverkar det mesta i företaget, ljusen, salvorna, lädersmorningen, knoparna, textilredskapen, trådslöjden med mera. Det är också Janne som har hand om skyddsjakt (har alla erfoderliga tillstånd) samt slyröjning, knivslipning, grävning, målning och lite allt möjligt annat som kan dyka upp.

Martina kommer ursprungligen från Småland och har en lång erfarenhet inom historiskt återskapande. Martina är utbildad inom forntida textil- och skinnhantverk på Bäckedals och Gotlands folkhögskolor och i företaget är det Martina som sköter hemsida, bokföring samt tillverkning av tvål, smycken och ett och annat oknytt. 

2012 möttes våra vägar och redan året därefter bildades Grävlings Naturprodukter, då som en enskild firma i Jannes namn. Numera är företaget ombildat till ett handelsbolag med oss båda som delägare.

Vi bor i Jannes farföräldrars hus på Gräsö och är sedan sommaren 2016 gifta. 2018 kunde Janne säga upp sig från sitt "vanliga" jobb för att på heltid arbeta med Grävlings Naturprodukter. Vi har båda två vidareutbildat oss till slöjdhandledare och en del av vår verksamhet är numera olika former av barnaktiviteter, slöjdträffar och kurser. 

Vill du bli återförsäljare av våra produkter? Boka in oss för en slöjdaktivitet eller kurs? Har du något du behöver ha specialtillverkat? Eller behöver du kanske hjälp med att få knivarna slipade? Hör av dig till oss, vi är alltid öppna för nya samarbeten!

tel.nr: 070-327 54 21, e-mail: gravlingsnaturprodukter@gmail.com

Janne & Martina Törnqvist