ULL TILL PÅSKRISET

Letar du efter ett mer hållbart alternativ till påskfjädrar? Med kardad ull kan man fylla riset med fluffiga ullbollar, tussiga "ullfjädrar" eller varför inte gulliga ullfåglar? Man kan göra på många sätt. Rulla en lagom tuss i handen och sätt fast i riset med tvättklämma, ståltråd eller sytråd. Eller dra ut tussen till ett långt band och linda den runt en kvist till ett litet nystan. En avlång ulltuss kan man slå knut på, kanske knyta fast i riset precis som den är. Den konstnärliga drar ut ullfibrerna till långa fjädrar eller binder ihop dem till blommor. Tips! Sök på "garnfågel" på nätet men byt ut garnet i instruktionen mot färgglad ull och gör små ullkycklingar till påskriset. Strunta i dimensionerna, ju mindre destå sötare!

VÅR PÅSK-ULL

Vår ull kommer från svenska får och är kardad och färgad hos Åddebo Ull i Uppland. Ett närproducerat alternativ till färgade fjädrar i påskriset, men den passar också bra till tovning, lek och pyssel. 

Se hela vårt ull-utbud på 


Påsk-ull

"Godispåse" med färgad, kardad ull i klara färger som passar bra att ha som dekoration till påsk. Fem färger per påse som räcker till bollar till ett stort påskris. Passar också till tovning, nålfiltning och annat pyssel.


Pastell-ull

"Godispåse" med färgad, kardad ull i mjuka pastellfärger till exempelvis pyssel eller påskris. Fem färger per påse som räcker till bollar till ett stort påskris.