ULL TILL PÅSKRISET

Letar du efter ett mer hållbart alternativ till påskfjädrar? Med kardad ull kan man fylla riset med fluffiga ullbollar, tussiga "ullfjädrar" eller varför inte gulliga ullfåglar? Man kan göra på många sätt. Rulla en lagom tuss i handen och sätt fast i riset med tvättklämma, ståltråd eller sytråd. Eller dra ut tussen till ett långt band och linda den runt en kvist till ett litet nystan. En avlång ulltuss kan man slå knut på, kanske knyta fast i riset precis som den är. Den konstnärliga drar ut ullfibrerna till långa fjädrar eller binder ihop dem till blommor. Tips! Sök på "garnfågel" på nätet men byt ut garnet i instruktionen mot färgglad ull och gör små ullkycklingar till påskriset. 
Här är länkar till två filmer på facebook med tips om hur man kan fästa ullen:
Ull i påskriset med klädnypor 
Ull i påskriset-två sätt att knyta fast

VÅR PÅSK-ULL

Ett närproducerat alternativ till färgade fjädrar i påskriset, men den passar också bra till tovning, lek och pyssel. Vår ull kommer från svenska får och är kardad och färgad hos Åddebo Ull i Uppland. Så här skriver Åddebo själva om sin färgade ull: Alla färgpulver som vi använder när vi färgar vår ull är GOTS certifierade.GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig produkt. För att bli GOTS-certifierad så måste ett helhetsperspektiv ha tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan, från bearbetning till paketering och märkning. Det ställs även krav på arbetsförhållandena i fabrikerna. All vår färgad ull går därmed också att kompostera, likt den naturfärgade.  

Se hela vårt ull-utbud på 


Påsk-ull

"Godispåse" med färgad, kardad ull i klara färger som passar bra att ha som dekoration till påsk. Fem färger per påse som räcker till bollar till ett stort påskris. Passar också till tovning, nålfiltning och annat pyssel.


Pastell-ull

"Godispåse" med färgad, kardad ull i mjuka pastellfärger till exempelvis pyssel eller påskris. Fem färger per påse som räcker till bollar till ett stort påskris.