• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Handstöpta tjärljus 10-pack

  • 445 kr
  • 349 kr
Dela

Tycker du också om våra tjärljus ? Passa på att köpa tio stycken på en gång så blir det lite billigare. Ljusen paketeras styckvis och 10 st informationslappar medföljer så du kan lätt dela upp dem t.ex. till presenter. 

Ljusen stöper vi helt för hand hemma hos oss på Gräsö i Roslagen. Vi använder oss av stearin, bivax och trätjära och våra ljus innehåller varken palmolja eller paraffin. Tjäran ger ger ljusen en vacker färg och en mild doft av skärgård men gör också att de rinner en hel del så var beredd på det. De är ca 18-20 mm i diameter, ca 30 cm långa, ljusen är inte exakt likadana utan det kan skilja lite mellan dem. 

VIKTIGT: LÄMNA ALDRIG BRINNANDE UTAN KONSTANT TILLSYN, INTE ENS FÖR EN KORT STUND. HA DEM ALDRIG I NÄRHETEN AV GARDINER ELLER ANDRA ELDFARLIGA MATERIAL. HÅLL TÄNDA LJUS UTOM RÄCKHÅLL FÖR BARN OCH HUSDJUR.

Ljusen skall stå stadigt, rakt och dragfritt på ljusstake/ljusfat av icke brännbart material som inte blir fördärvat av rinnande stearin. (Tjäran gör att ljusen rinner en hel del och de kan också spraka.) Klipp veken så att den alltid är ca 1 cm lång.