• 2-4 dagars leverans med PostNord
Payment with Klarna Payment with Swish
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 1000:-

Gräsö Antik&Kuriosa har öppet
lördagar 11-16 oktober ut, därefter lördagar 11-15

Gräsö Antik & Kuriosa fortsätter ha öppet lördagar 11-16 och slöjdcafé tisdagkvällar 17-19. Nytt för i höst är borstar i naturfiber från Korgboet i Ryssby, därifrån har vi också tagit hem vedkorgar och ett stort urval bär- och svampkorgar. Eldningstunnor går bra att boka och vi fyller på med ljus och salvor under hösten.

Gräsö Antik&Kuriosa är ett samarbete mellan Leufsta Auktioner, Grävlings Naturprodukter och flera andra lokala aktörer. Vi har under pandemin försökt få till en naturlig mötesplats mitt i byn där vi kan träffas på säkert avstånd. Tanken har också varit att man skall kunna handla så mycket som möjligt på hemmaplan utan att behöva åka till stan. Vi har bland annat rökt fisk, honung, havtornsprodukter, korgar, fotogenlampsdelar, Louise Westerbergs almanackor och vykort, vettar och konstkort av Bengt Kullander med mera.

Hur handlar man då bäst här, med många olika säljare och dessutom mycket som inte är prismärkt? 
Jo, börja med att ta en korg. Det finns kundkorgar till låns men även fina, handflätade korgar till salu. Fyll korgen med det du tycker är fint. Är det prismärkt och har en grävling på? Då betalar man till Janne. Potatis, fisk, almanackor, vettar och honung har sina egna Swishnummer/kontantkassor. Annars frågar man Agne om pris, det här han som har hand om antiviteterna. Det är ingen loppis, men priserna är i mellanskiktet så var inte rädd för att plocka på, oftast blir det inte så dyrt. Blev det mycket pengar ändå? Fråga varför istället för att pruta, du kan ha hittat ett riktigt guldkorn. För sådana har vi fullt av, det gömmer sig skatter mest överallt. Design, allmoge, samlarföremål. Även om det inte blir något köp får du chansen att lära dig något nytt. Kontanter och Swish går bra att handla för.

OBS! För att minimera smittrisken finns handsprit att tillgå, man går in ett sällskap i taget i byggnaderna och det kommer inte finnas sittplatser inomhus, ingen toalett och vi kan också vara tvungna att ändra eller ställa in med kort varsel.
Anders Mats-gården ligger ca 15km norrut från färjefästet och färja från Öregrund går oftast en gång in halvtimmen (se Trafikverket för aktuell info)  
Välkommen frisk och var noga med att hålla avståndet till dina medmänniskor.