• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Gräsökorgen

-Ett hållbarhetsprojekt i samarbete med:

14/6 PROJEKTETS INLEDNING Efter att ha deltagit i programmet  Hållbart Entreprenörskap 2023-2024 är det dags att starta vårt projekt GRÄSÖKORGEN. Vi kommer här att dokumentera uppbyggnaden av en korgverkstad på Gräsö Antik&Kuriosa samt processen för att ta fram helt lokaltillverkade spånkorgar. När projektet är slutfört 1/2 2025 skall vi ha färdigt en fungerande korgverkstad öppen för allmänheten och vi skall också ha tagit fram en vedkorg, en svampkorg samt en bärkorg som kommer finnas att beställa eller köpa av oss. 
Men allt började redan förra året då Janne gick utbildningen Korgar av spån och björkrot på Sätergläntan - institutet för slöjd och hantverk i Insjön. Det kan man läsa mer om 
här i Grävlingsbloggen.

Hållbart Entreprenörskap 2023-2024 är ett program för entreprenörer som vill kunna försörja sig på något som även gynnar planeten. Programmet riktar sig till entreprenörer i Upplandsbygd som har ambitioner att utveckla affärsidéer, inte bara socialt och ekonomiskt utan även på ett sätt som stärker ekosystemen och våra naturresurser.


25/6 Verkstadens uppbyggnad: Efter nästan en månads förarbete kan Janne splitsa repet som gränsar av korgverkstaden. Det är mycket  kvar att göra, ännu saknas t.ex. spånhyvel, men nu är vi på plats och arbetet kan starta. På Anders Matsgården samsas vi flera olika verksamheter under samlingsnamnet Gräsö Antik&Kuriosa. Vi har sedan flera år tillbaka sålt våra produkter här (tjärljus, lädersmorning, hantverk m.m) och nu har vi inrett vår nygamla lokal i gårdens stall så att den skall fungera både som butik/verkstad samt gå att använda till kursverksamhet. Denna möjlighet har vi fått tack vare Anders Matsgårdens ägare Agne Andersson och Ditte Werner.


2/7 Första korgen tar form: Redskap och material på plats, täljspån på golvet och korgspånor på blöt. Nu är den första korgen i varande. Allt arbete sker under Gräsö Antik&Kuriosas ordinarie öppettider inför besökarna. Alla är hjärtligt välkomna att titta; men det är se men inte röra som gäller!