• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Hej och vad roligt att du har hittat till oss! Vi heter Janne & Martina Törnqvist och Grävlings Naturprodukter Gräsö Handelsbolag är vår gemensamma vision om tillvaratagande, hållbart leverne och återbruk. Vårt mål är att de produkter vi tillhandahåller till största möjliga del skall vara tillverkade av överblivet och återvunnet material med så lite spill som möjligt. 

Janne är född och uppvuxen på Gräsö i Norduppland. Han har alltid varit mycket ute i skogen och på havet och han har en gedigen kunskap om och erfarenhet av jakt, djur och natur. Det är Janne som tillverkar det mesta i företaget, ljusen, salvorna, lädersmorningen, knoparna, textilredskapen, trådslöjden med mera. Det är också Janne som har hand om skyddsjakt (har alla erfoderliga tillstånd) samt slyröjning, knivslipning, grävning, målning och lite allt möjligt annat som kan dyka upp. Martina kommer ursprungligen från Småland och har en lång erfarenhet inom historiskt återskapande. Martina är utbildad inom forntida textil- och skinnhantverk på Bäckedals och Gotlands folkhögskolor och i företaget är det Martina som sköter hemsida, bokföring samt tillverkning av tvål, smycken och ett och annat oknytt. 2012 möttes våra vägar och redan året därefter bildades Grävlings Naturprodukter, då som en enskild firma i Jannes namn. Numera är företaget ombildat till ett handelsbolag med oss båda som delägare.Vi bor i Jannes farföräldrars hus på Gräsö och är sedan sommaren 2016 gifta. 

2018 kunde Janne säga upp sig från sitt "vanliga" jobb för att på heltid arbeta med Grävlings Naturprodukter.. Vi har båda två vidareutbildat oss till slöjdhandledare och en del av vår verksamhet är numera olika former av barnaktiviteter, slöjdträffar och kurser.  På Facebook och Instagram kan man om man vill följa oss i vår lite annorlunda vardag.

2023 fyller Grävlings Naturprodukter Gräsö 10 år!
Fotograf: Karin Kronvall Kronvalls pixlar