• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Svensk regnbågsull -sommar

  • 59 kr
Dela

"Godispåse" med färgad, kardad ull i sommarfärger. Till exempelvis pyssel, pynt och tovning. En påse ull räcker för att klä ett stort ris med ulltussar. 

Sorterade färger enligt bild, ange gärna önskemål som kommentar i beställningen så gör vi vårt bästa. Vid beställning av flera påsar varierar vi nyanserna så mycket vi kan.

Ullen kommer från svenska får och färgas och kardas på Åddebo Ull i Hållnäs. Så här skriver de själva på sin hemsida: Alla färgpulver som vi använder när vi färgar vår ull är GOTS certifierade. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig produkt. För att bli GOTS-certifierad så måste ett helhetsperspektiv ha tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan, från bearbetning till paketering och märkning. Det ställs även krav på arbetsförhållandena i fabrikerna. All vår färgade ull går därmed också att kompostera, likt den naturfärgade.