• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Värmlandsull i kustnära färger

  • 59 kr

Produkten är tyvärr slut i lager. :(

Dela

Slutsåld.
Fårull från allmogerasen värmlandsfår i färger inspirerade av Hållnäs-kustens lugna färgskala (läs mer nedan.) Ullen passar bra att använda till tovning, nåltovning och annat kreativt skapande, pyssel och lek. Ca 15g
Ullen kommer från svenska får och färgas och kardas på Åddebo Ull i Hållnäs. Så här skriver de själva på sin hemsida: Alla färgpulver som vi använder när vi färgar vår ull är GOTS certifierade. GOTS står för Global Organic Textile Standard och är en internationell miljömärkning för ekologisk textil. Märkningen omfattar hela livscykeln från råvara till färdig produkt. För att bli GOTS-certifierad så måste ett helhetsperspektiv ha tagits med hänsyn till både miljö och socialt ansvar i hela kedjan, från bearbetning till paketering och märkning. Det ställs även krav på arbetsförhållandena i fabrikerna. All vår färgade ull går därmed också att kompostera, likt den naturfärgade.

Solnedgång Längs med vår Hållnäskust kan man uppleva det unika med både magiska soluppgångar och nedgångar i havet. Du kan sitta längst ut på Marskärets hällar en sommarnatt och njuta av himlens skiftande färger som speglar sig i havet. Inspirationen till den här kulören kommer från nätterna.

 Rofyllt Kusten längs med Hållnäshalvön är relativt oexploaterad och det finns många vackra platser längs med hela kuststräckan där du kan få vara helt ensam och samla energi och ro. Du ser kanske en båt borta vid horisonten, annars är det öppet hav så långt du ser.

Guckusko Är en fridlyst, högväxt och kraftig orkideé som växer på många platser i Hållnäs. Den har mörkt röda kronblad upptill som vi inspirerats av. Den trivs på kalkrika platser och är ett populärt utflyktsmål under försommaren då den blommar.

Kapplasse Är ett kargt och spännande naturreservat, med både släta och kantiga klippor. Det finns ett stort stentorg där stenarna är fulla av lavar och det är dom vi fått inspirationen av till den här färgen.

Störm Utmed Hållnäskusten finns många vrak på havets botten som minner om hårda stormar och en tuff vardag för alla som hämtat sitt levebröd ur havet. Historierna är många om hur man tände eldar på klipporna för att locka in fartyg och sedan plundra dem.

För mer info/köp av större mängder ull: Åddebo Ull

Texterna ovan är publicerade med tillstånd från Åddebo Ull i Hållnäs.