• 2-6 dagars leverans med PostNord
Viktbaserad frakt /Fri frakt vid köp över 700:-

Till för grävlingar och andra djur? För att få sälja hudvård till människor finns ett omfattande regelverk, vilket vi tycker är jättebra. Men vi jobbar i väldigt liten skala; oftast gör vi bara 15-20 tvålar i taget och samma sak gäller våra salvor och lagar och regler är anpassade för betydligt större producenter. Därför har vi valt den enklaste vägen och registrerat oss hos kemikalieinspektionen som tillverkare av salvor och tvål till djur. Då kan vi hålla på som vi gör just nu, mest för att det är kul och även för att vi själva gärna använder våra produkter (det får vi, eftersom vi gör dem själva.) Vi tycker det är jättekul med gamla recept och tekniker men gillar sättet vi jobbar på nu, vi är inte alls sugna på att starta storskalig tillverkning. Vi är inte heller så sugna på att behöva höja priserna. Just nu har vi därför inga planer på att börja tillverka människokosmetik så tillsvidare är våra tvålar och salvor kosmetiska produkter för djur. Det är inte farligt eller förbjudet för människor att använda dem men vi får inte rekommendera det.

För att utlova någon form av effekt hos produkter tillkommer ytterligare regelverk. En gång i tiden utlovades både ungdom och skönhet om man använde tjärtvål, dit vill vi inte komma igen. På våra produkter står därför endast anekdotiska användningsområden från förr. Sådant vi tycker är spännande att föra vidare. Vi kan berätta om våra egna upplevelser av att använda produkterna om någon är intresserade men vi kan naturligtvis aldrig rekommendera någon form av medicinsk användning. Våra produkter är till för grävlingar med torr hud och kanske möjligtvis lite kli i pälsen. OBS! Även om alla ingredienser är naturliga kan de ge allergiska reaktioner. Testa alltid på ett litet hudområde först.

Har du köpt våra produkter men missat att det är en kosmetisk djurprodukt? Hör av dig direkt så löser vi det oavsett om förpackningen är bruten eller ej. Har du köpt hos återförsäljare kan det vara lättast att returnera till dem, men kontakta gärna oss först för säkerhets skull. 

Janne & Martina, Grävlings Naturprodukter Gräsö

[email protected] 070-327 54 21